Verhelji: Evropska komsija će pažljivo analizirati izvještaj Fridom hausa
Oliver Verhelji

"Oni ne vode politiku proširenja"

Verhelji: Evropska komsija će pažljivo analizirati izvještaj Fridom hausa

Evropski komesar za proširenje, Oliver Varhelji, kazao je da će Komsija pažljivo analizirati izvještaj Fridom hausa, u kome se navodi da su Crna Gora i Srbija nazadovale iz djelimično konsolidovanih demokratija u hibridne režime.

Odgovarajući na pitanja poslanika pred Odborom za vanjske poslove Evropskog parlamenta, Varhelji je naglasio da Fridom haus ne vodi politiku proširenja i da će Komisija svoj stav o napretku zemalja Zapadnog Balkana objaviti u junu.

“Pogledaćemo izvještaj Fridom hausa, i analiziraćemo ga pažljivo. Međutim, Fridom haus ne vodi politiku prođirenja EU, već Komisija, koja ima svoj izvještaj. Objavićemo izvještaje o svim zemljama Zapadnog Balkana u gošinjem paketu proširenja i tada ćemo saopštiti naš stav”, kazao je on, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.