Ministar odbrane podnio ostavku zbog pada aviona i pogibije vojnika
Foto: Jutarnji.hr

Hrvatska

Ministar odbrane podnio ostavku zbog pada aviona i pogibije vojnika

Na konferenciji za novinare nakon pada aviona u kojem su poginula dvojica vojnika, hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević rekao je da podnosi ostavku.

"Ja s ovim danom podnosim ostavku, dovoljno sam rekao", kazao je ministar Krstičević, prenosi Indeks.

"Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, to je teško svakom ministru odbrane i svakom zapovjedniku u Hrvatskoj vojsci. Kao što znamo prrde tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sistemu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formirao sam tim s glavnim avionskim istražiteljem koji treba da napravi detaljnu istragu o ovom događaju", rekao je prethodno ministar Krstičević na konferenciji.

Podsjetimo, dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poginula su danas pri padu vojnog školskog aviona kod mesta Biljane Donje kod Zadra.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.