Tokom prvih pet dana privrednicima i zaposlenima isplaćeno 6,4 miliona eura
Ilustracija

Tokom prvih pet dana privrednicima i zaposlenima isplaćeno 6,4 miliona eura

Vlada Crne Gore je u četvrtak 7. maja usvojila Informaciju o realizaciji Programa pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa COVID19.

"U Informaciji je navedeno da je tokom prvih pet dana realizacije Programa (od 1. do 5. maja) registrovano 6.230 privrednih subjekata koji su podnijeli zahtjeve te da je već isplaćeno ili je u procesu isplate 91 odsto ili 5.675 zahtjeva, dok je za 5 odsto ili 297 zahtjeva obrada u toku ili je zahtijevana dostava dodatne dokumentacije.

Odbijeno je 258 zahtjeva zbog pogrešno unijetih podataka ili neispunjavanja kriterijuma. Na osnovu odobrenih zahtjeva u ovom periodu na dan 5. maj 2020. godine već su isplaćene ili su u procesu isplate zarade za više od 22.000 zaposlenih",saopšteno je.

Bruto iznos sredstava koji se odnosi na odobrene zahtjeve je 6,4 miliona eura.

"Subvencije za novo zapošljavanje odobrene su za 43 lica.

Zaključeno je da se u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog koronavirusa može prihvatiti promjena osnovne šifre djelatnosti u CRPS, nakon 24. aprila 2020. godine, ukoliko se iz priložene dokumentacije jasno i nedvosmisleno utvrdi da privredno društvo, pretežno ili isključivo, obavlja drugu djelatnost u odnosu na onu koju je prijavilo kao osnovnu u CRPS", saopšteno je iz Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.