Srušio se vojni školski avion kod Zadra, poginule dvije osobe

Oko 16 sati u mjestu Biljane Donje nedaleko od Zadra pao je vojni školski avion ZLIN. Poginule su dvije osobe, neslužbeno je potvrđeno iz PU zadarske.

"U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16:02 sati primljena je dojava da je u mjestu Biljane Donje pao avion.

Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obaviještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim preduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno da obavijestimo javnost", poručili su iz PU zadarske.

O događaju se oglasio i MORH:

"U četvrtak, 7.maja 2020. godine kod Biljana Donjih oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, bila je riječ o redovnom obučnom letu.

Na mjesto događaja upućene su nadležne službe.

Potpredsjednik vlade i ministar odbrane Damir Krstičević i načelnik Generalštaba Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. vazduhoplovnom krilu u Zemuniku.

Ministarstvo odbrane će o više informacija obavijestiti javnost."

 

Izvor: Index.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.