Tri lica uhapšena zbog nelegalnog izlova ribe na Skadarskom jezeru
Auto u kojem je bila riba

Tri lica uhapšena zbog nelegalnog izlova ribe na Skadarskom jezeru

Brzom reakcijom pripadnika policije, tri lica su lišena slobode danas na osnovu snimaka na društvenim mrežama na kojima se vidi nelegalan izlov ribe putem agregata (struje).

"Dan ranije 6.maja predstavnici Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore podnijeli su krivične prijave protiv lica koja su vršila nezakonit izlov, kao i nezakonitu prodaju ribe ispred tržnog centra Mall of Montenegro (Gintaš) za koju se sumnja da je izlov iz Skadarskog jezera gdje je na snazi ribolovni zabran. Zaplijenjeno je oko 30 kilograma šarana-krapa.

U akciji su učestvovali i pripadnici Komunalne policije koji su podnijeli prekršajnu prijavu protiv istih lica za vanpijačnu prodaju ribe", saopšteno je iz NPCG.

Oni su zahvalili pripadnicima Uprave policije i Komunalne policije na efikasnosti i spremnosti da zajedno iskorijene nelegalne aktivnosti.

"Ističemo da je u NP Skadarsko jezero, kao i svake godine, na snazi ribolovni zabran koji je počeo 15. marta i koji će trajati do 15. maja. Izlov jegulje u NP Skadarsko jezero se može obavljati uz striktno poštovanje Zakona o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi što podrazumijeva da se moraju poštovati Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov", saopšteno je.

Nacionalni park Skadarsko jezero apelovao je na strogo poštovanje svih mjera i preporuka donijetih od strane NKT i nadležnih organa, kao i na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema ukupnim vrijednostima Nacionalnog parka, u ovom slučaju, ribljeg fonda.

Dežurni broj telefona za informacije i  prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova je 067 000 825.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.