Pompeo: Nismo sigurni da je virus izašao iz laboratorije u Vuhanu
Majk Pompeo

Kontradiktorne izjave američkih zvaničnika

Pompeo: Nismo sigurni da je virus izašao iz laboratorije u Vuhanu

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da SAD nijesu sigurne da je koronavirus potekao iz laboratorije u kineskom gradu Vuhanu.

To je rekao iako je nedavno tvrdio da postoje brojni dokazi za to, prenosi B92.

On je u intervjuu za Foks Biznis u srijedu uveče iznio dvosmislene tvrdnje, prenosi CNN.

Najprije je rekao da je "vidio dokaze da korona virus vjerovatno potiče iz Instituta za virusologiju u Vuhanu", a zatim je dodao da bi bio "srećan da vidi dokaze koji to demantuju".

Naglasio je da nema kontradikcije između njegove pozicije i komentara nekih visokih američkih zvaničnika koji su iznijeli sumnje u njegovu teoriju.

"Nijesmo sigurni. Ali postoji značajan dokaz da je virus stigao iz laboratorije. Obije tvrdnje mogu biti tačne i ja sam obije iznio. Zvaničnici administracije su ih iznijeli. Sve su tačne", rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.