Opštinski odbor DPS, Herceg Novi

OO DPS-a kazao da Katić krši zakone Crne Gore

"Vlast u Herceg Novom donio set mjera koji za cilj nemaju pomoć građanima i privrednicima grada"

Opštinski odbor (OO) DPS-a u Herceg Novom smatra da gradonačnelnik Katić nema namjeru da pomogne građanima i privrednicima, i da donoseći mjere pomoći nastavlja da krši zakone Crne Gore.

"Predsjednik Opštine Herceg Novi prekršio je više važećih zakonskih propisa i donio set nekih mjera, bez namjere da stvarno i konkretno pomogne građanima i preduzetnicima u periodu krize izazvane pandemijom virusa Covid-19", naveli su u saopštenju.

Oni su istakli da to potvrđuje i Zaključak koji je danas objavljen na zvaničnom sajtu Opštine, a da će o pravim namjerama gradonačelnika Katića suditi građani, a da oni kao najjači odbornički klub moraju da vode računa o poštovanju zakona.

U DPS-u su se upitali zašto se koalicija na vlasti u Herceg Novom opredijelila da krši zakon i pokuša da izbjegne sjednicu Skupštine i zato što se na sjednici u potpunosti ogolile činjenice poput enormnih isplata varijabilnog dijela zarade kao načina nagrađivanja političkih poslušnika, isplaćenih prekovremenih sati, isplaćenih naknada raznim fantomskim komisijama, neznanja i nestručnosti koji vladaju u redovima posvađane koalicije.

Istakli su da znajući šta je sve Predsjednik Opštine Stevan Katić do sada radio, ni malo ih ne čudi da uz pomoć novoimenovanog, građanima nepoznatog i očigledno veoma povučenog i ćutljivog Predsjednika Skupštine, više od tri mjeseca se izbjegava zakazivanje sjednice Skupštine.

"I laičkim osvrtom na tzv. mjere podrške vidi se da ne postoji stvarna namjera da se na realan i održiv način pomognu građani i preduzetnici. Tokom tri godine vlasti neznavena i posvađana koalicija više puta je povećala porez na nekretnine, pravdajući svoju odluku potrebom ekonomskog razvoja. Kako su dobro razvili Herceg Novi najbolje pokazuje podatak da je Herceg Novi na 18 mjestu od 23 opštine u Crnoj Gori. Iza nas su samo Šavnik, Andrijevica, Petnjica i Gusinje", kazali su u saopštenju.

Podsjetili su da se i dalje drži turistička taksa od 1 euro, a da su finansijske rezerve Turističke organizacija i Parking servisa nestale.

U saopštenju su se pitali čime se bavi Agencija za izgradnju i hoće li predloženje smanjenje visokih komunalnih taksi "samo dok zvanično traje epidemija" zaista pomoći ugostiteljima i ostalim privrednicima?

"Kada se ogole vaše mjere jasno je da, kao i uvijek do sada, svoje neznanje i neodgovornost pokušavate da prebacite na Vladu Crne Gore. Tražite odlaganje obaveza prema državnom budžetu za sve zaposlene koje ste vi zaposlili, i ne brinete kako će Država isplatiti one koji kvalitetno i stručno rade u zdravstvu, školstvu, vojsci ili policiji. Zbog neracinalnog i rasipničkog ponašanja prekoračili ste zakonom utvrđenu mjeru dozvoljenog zaduženja Opštine, i sada tražite od Vlade da izmjeni Zakon da bi ste se dodatno zadužili. A ko će vraćati te dugove?", pitali su u DPS-u.

Zaključili su da vlastima u HN sada ne smeta Crna Gora i da računaju na fond koji bi trebao da obezbijedi država da bi oni mogli da "nastave da koriste virtuelni novac".

Poručili su da su namjere države Crne Gore i mjere NKT-a uvidjeli svi, i građani i region i Evropa, i da su sigurni da će građani uvidjeti namjere koje imaju vlasti u Herceg Novom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.