Irinej: Crkva i Amfilohije će vam pomoći da odbranite svetinje
Patrijarh irinej

Pisao Mandiću

Irinej: Crkva i Amfilohije će vam pomoći da odbranite svetinje

Virus koji odavno potresa Crnu Goru ništa nije manje opasan i poguban od virusa korona i prijeti da u potpunosti duhovno razori Svetosavsku i Njegoševu Crnu Goru, napisao je srpski patrijarh Irinej u pismu upućenom lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću, saopšteno je iz te stranke.

"U ovim teškim danima, suočeni sa širenjem opakog virusa, molimo se Vaskrslom Gospodu za zdravlje i spasenje svih ljudi. Ovaj drugi virus koji odavno potresa Crnu Goru ništa nije manje opasan i poguban od virusa Korona. On prijeti da u potpunosti duhovno razori Svetosavsku i Njegoševu Crnu Goru", poručio je Irinej.

Prema njegovim riječima, desilo se čudo "svetosavski srpski narod masovno se podigao da brani Pravoslavlje i Svetosavlje".

"U toj opravdanoj borbi i Vi ste zauzeli značajno mjesto. Istrajte u svome podvigu. Gospod pravde i istine pomoći će Vam da odbranite Crnu Goru i njene svetinje. Crkva na čelu sa Visokopreosvećenim Mitropolitom crnogorsko-primorskim g. Amfilohijem, arhijerejima, sveštenstvom, monaštvom i narodom, uz pomoć Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog i drugih svetitelja, koji su prosijali na tlu Crne Gore, pomoći će Vam da odbranite svetinje u Crnoj Gori od bezakonja", navodi se u pismu.

Untitled

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.