Foto: URA

Šućur

"Vatrogasci i spasioci u Nikšiću zaslužuju savremeni dom a ne zapuštene hale"

Najava lokalnih organa da će Službu zaštite i spašavanja Nikšić preseliti u Institutu za crnu metalurgiju, ne obazirući se na preporuke struke, predstavlja još jednu nepromišljenu odluku i kratkoročno “flaster” rješenje, smatra potpredsjednik nikšićke URE Goran Šućur.

On kaže da ovakva odluka niie začuđujuća “imajući u vidu da je u kontinuitetu svoje decenijske vlasti, lokalna samouprava poznata samo po prepravljanu, dograđivanju, lijepljenju, krpljenju i korigovanju gradske infarastukture i objekata od javnog interesa”.

“Osim neadekvatnog prostora, vatrogasci ne posjeduju ni adekvatnu kolektivnu i ličnu opremu, rizikujući tako svoju bezbjednost, ali I bezbjednost samih građana.  Napominjemo da je URA  kroz javnu raspravu o budžetu Nikšića za 2018. godinu, kao i kasnijim javnim saopštenjem, insistirala da se opredijele sredstva za adaptaciju postojećeg vatrogasnog doma ili izgradnju novog, ukazivajući na nehumane uslove u kojima vatrogasci rade”, podsjeća Šućur.

Kaže da je lokalna DPS vlast u Nikšiću ovaj prijedlog URE, kao i sve druge, ignorisala i nastavila sa dotadašnjom praksom- “stavi flaster đe nešto prsne”.

“Pozivamo Vladu Crne Gore kao i Direktorat za vanredne situacije da hitno preduzmu aktivnosti kako bi  Nikšić dobio savremeni vatrogasno - spasilački dom, a ne bivše industrijske hale koje ne mogu da zadovolje osnovne standarde, jer očigledno lokalna samouprava nije dorasla ovakvom izazovu”, poručuje Šućur.

“Takođe, apelujemo na komandira nikšićke Službe zaštite i spašavanja, Veselina Gardaševića, da prestane sa zamajavanjem javnosti u ime i za račun lokalnih organa, i da stane u zaštitu kolega, profesije i opšteg interesa”, zaključuje potpredsjednik nikšićke URE Goran Šućur.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.