Nuhodžić poručio

"Donacija Austrije je iskaz prijateljstva i podrške"

Još jedan kontigent zaštitne medicinske pomoći dopremljen je jutros u Podgoricu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je saopštio da donacija medicinske opreme iz Savezne Republike Austrije predstavlja iskaz razumijevanja, solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.

"Ova pomoć je realizovana u okviru Mehanizma Evropske unije za civilnu zaštitu, čiji je Crna Gora kredibilan član i pouzdan partner“ - kazao je Nuhodžić.

Ukazujući na značaj donacije medicinske opreme koja će dodatno unaprijediti naš odgovor na COVID 19, ministar je uputio izraze najsrdačnije zahvalnosti Vladi Republike Austrije, a posebno saveznom ministru unutrašnjih poslova, Karlu Nehameru.

4986634907761c7fb68a3o

Nuhodžić je istakao da su Vlada Crne Gore, Nacionalno koordinaciono tijelo i ukupno crnogorsko društvo postigli značajne rezultate u borbi sa koronavirusom. „Ipak, ova borba nije završena.

"Ona podrazumijeva dalju odgovornost i disciplinu kada je u pitanju sprovođenje mjera, u punom kapacitetu i na svakom mjestu“ - zaključio je ministar.

Ambasadorka Republike Austrije u Crnoj Gori Ana Janković izjavila je da je Austrija državama regiona, u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU, ponudila pomoć u vidu medicinske opreme. Dodala je da cijeni podršku i napore koje je uložila Vlada Crne Gore u organizaciji povratka austrijskih državljana koji su se u trenutku izbijanja krize nalazili u Crnoj Gori.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.