Koronavirus hara Rusijom: Za pet dana više od 50.000 zaraženih, smrtnost izuzetno niska
Ilustracija

Šojgu najavio povratak vojnika iz Italije

Koronavirus hara Rusijom: Za pet dana više od 50.000 zaraženih, smrtnost izuzetno niska

Sa 11.231 novim slučajem koronavirusa Rusija peti dan zaredom bilježi najveći dnevni porast novooboljelih čime je ukupan broj zaraženih prešao 177.000.

Saopštio je krizni štab za borbu protiv epidemije. To je porast od 6,8 odsto u odnosnu na dan ranije, prenosi Tanjug.

Oporavilo se više od 23.800 ljudi, a preminulo je ukupno 1.625 osoba, prenosi Tas.

Prema broju inficiranih, Rusija je sada na petom mjestu u svijetu, posle SAD, Španije, Italije i Velike Britanije.

Samo u Moskvi potvrđeno je 6.703 novih slučajeva tako da je u ruskoj prijestonici zaraženo 92.676 ljudi. Prosječno broj zaraženih na dnevnom nivou raste za 7,8 odsto.

Novi slučajevi zabilježeni su u 83 regiona.

U međuvremenu ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je povratak ruskih vojnih stručnjaka iz Italije gdje su pomagali italijanskim vlastima u suzbijanju epidemije.

Ministarka kulture Olga Ljubimova treći je član vlade kod koje je dijagnostikovan Covid-19, podseća BBC.

Prethodno je obolio premijer Mihail Mišustin, a zatim i ministar građevinarstva Vladimir Jakušev.

Predsjednik Vladimir Putin rekao je juče regionalnim liderima da oprezno započnu planove za ukidanje nekih restriktivnih mjera.

"Cijena čak i najmanje greške su bezbijednost, životi i zdravlje naših građana. Moramo da idemo postepeno", rekao je Putin.

Na 20. godišnjicu od prve predsjedničke inauguracije, Centar za istraživanje javnog mnjenja Levada konstatuje da je popularnost predsjednika pala na istorijski minimum tokom pandemije.

Prema toj anketi, podrška Putinu opala je na 59 odsto, prenosi BBC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.