Federer uplatio milion dolara za gladnu djecu u Africi
Rodžer Federer

Osigurao obroke za 64.000 mališana

Federer uplatio milion dolara za gladnu djecu u Africi

Švajcarski teniser Roger Federer uplatio je preko svoje fondacije milion dolara koji će osigurati obroke za 64.000 djece u Africi, pogođene pandemijom korona virusa.

"U toku je globalna zdravstvena i ekonomska kriza, a Fondacija Roger Federer dodijelila je milion dolara za afričku djecu i za njihove porodice", navodi se u saopšenju Fondacije, prenosi Al Džazira.

Federerova fondacija odavno pomaže u Africi, pa je slavni teniser pomogao siromašnim u Bocvani, Malaviju, Namibiji, Zambiji, Zimbabveu i Južnoj Africi, domovini Rogerove majke.

Najbolji švajcarski sportista ranije je s milion eura pomogao nabavci medicinske opreme za bolnice u Švajcarskoj.

Pandemija korona virusa usmrtiće najmanje 300.000 Afrikanaca i gurnuti njih 29 miliona u ekstremno siromaštvo, objavila je ranije UN-ova Ekonomska komisija za Afriku (UNECA), pozvavši na 100 milijardi dolara vrijednu sigurnosnu mrežu.

Afričkih 54 država zasad je izvijestilo o 20 hiljada potvrđenih slučajeva zaraze, što je malo u odnosu na ostatak svijeta u kojem su zaražena dva miliona ljudi.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je kako bi u Africi kroz tri do šest mjeseci moglo biti 10 miliona slučajeva.

"Za zaštitu i izgradnju našeg zajedničkog blagostanja potrebno je 100 milijardi dolara kako bi se odmah kao odgovor stvorila zdravstvena i socijalna sigurnosna mreža", stoji u izvještaju UNECA-e, prenijela je Hina, pozivajući se na Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.