Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

. . Game Changer

Објава коју дели Banksy (@banksy) дана

Umjetnik djelom odao priznanje zdravstvenim radnicima

Dječak Betmena i Supermena zamijenio novim herojem - medicinskom sestrom

Tajanstveni britanski umjetnik Banksy odao je priznanje zdravstvenim radnicima novim djelom u opštoj bolnici u Soutemptonu, a platno čija je slika objavljena na njegovom Instagramu u srijedu postavljeno je kao priznanje zaposlenima te bolnice u borbi protiv korona virusa.

Slika prikazuje malog dječaka u majici kako kleči pokraj kante za smeće. On je svoje uobičajene heroje igračke Batmana i Supermana, koji su odbačeni u kanti, zamijenio novim herojem - medicinskom sestrom. 

Poput Supermana i sestra ima ispruženu ruku i nosi masku za lice, kapu i kecelju sa znakom crvenog krsta, što je jedini element u boji na crno-bijelom platnu.

Kako piše BBC, umjetnik je uz platno ostavio poruku bolnici u kojoj piše: "Hvala na svemu što činite. Nadam se da će malo razvedriti prostor, iako je crno-bijelo".

Platno veličine kvadratnog metra, koje je nazvao "Prekretnica", ostaće u bolnici do jeseni i potom će biti ponuđeno na aukciji, a novac će biti uplaćen britanskom zdravstvenom osiguranju, piše Hina pozivajući se na dpa.

Direktorica bolnice Paula Head rekla je da su svi u bolnici zahvalni na platnu.

Anonimni umjetnik postao je slavan nakon serije provokativnih grafita širom Engleske koji se često bave kritikom društva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.