FSCG: Nastavak fudbalskih takmičenja 1. juna
Fudbalski savez Crne Gore

Najavljena i finansijska pomoć svim klubovima

FSCG: Nastavak fudbalskih takmičenja 1. juna

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) najavio da će sva takmičenja u njihovoj organizaciji biti nastavljena 1. juna, sa rokom završetka do 19. jula.

"Takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore – Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska, Kadetska, Ženska i Futsal liga – shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i dinamici normalizacije sportskih aktivnosti nastaviće se 1. juna 2020. godine", navodi se u saopštenju.

Objasnili su da su uzimajući u obzir odluke Nacionalnog koordinacionog tijela i uputstva od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA), pripremili kalendar takmičenja za preostali dio takmičarske sezone u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi Crne Gore.

Prema predloženom kalendaru, nastavak sezone predviđen je za 1. jun, dok bi završetak regularnog dijela sezone (36. kola) u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi bio 19. jul, i na taj način FSCG bi blagovremeno dostavio UEFA-i učesnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a ukoliko bi UEFA produžila rok za dostavljanje predstavnika u kvalifikacijama za evropska klupska takmičenja Fudbalski savez bi revidirao kalendar takmičenja kako bi se obezbijedila veća pauza između dva prvenstvena kola. 

"Odigravanje polufinalnih i finalnog meča Kupa Crne Gore zavisi od datuma za prijavu klubova za učešće u evropskim takmičenjima, ukoliko bude termina za odigravanje mečeva i polufinalisti ne budu učesnici baraža za popunu Telekom 1. CFL", najavili su u saopštenju.

U FSCG su naglasili da da će takmičenja u organizaciji saveza biti nastavljena ukoliko ne bude promjena u dinamici normalizacije sportskih aktivnosti i u ukoliko to bude u skladu sa odlukama i mjerama NKT.

Takođe najavljen je i nastavak takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi i to prema kalendaru koji će biti utvrđen naknadno. 

"Klubovi će biti obavezni da mečeve takmičenja mlađih kategorija organizuju na terenima sa prirodnom travom u popodnevnim/večernjim časovima, po mogućnosti pod reflektorima. Izuzetno, na terenima sa vještačkom podlogom mogu se igrati mečevi takmičenja mlađih kategorija u večernjim časovima i ukoliko je teren adekvatno osvijetljen", kazali su u FSCG.

Predstavnicima klubova Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore predočen je plan Saveza o finansijskoj pomoći sa ciljem normalizacije funkcionisanja klubova koji se takmiče na nacionalnom nivou uslijed novonastale situacije izazvane pandemijom Covid-19.

Fudbalski savez je najavio da će obezbijediti finansijsku pomoć svim klubovima kako bi nesmetano završili tekuću sezonu ali i dodatna novčana sredstva kao pomoć za naredne dvije takmičarske sezone.

Sastanci sa predstavnicima klubova Ženske lige i Futsal lige Crne Gore održaće se u četvrtak, 7. maja, nakon čega će biti poznati datumi nastavka ova dva takmičenja.

"Fudbalski savez Crne Gore još jednom je podsjetio predstavnike klubova Telekom 1. CFL i Druge lige na obavezu poštovanja Privremenih smjernica za normalizciju sportskih aktivnosti tokom realizacije trenažnog procesa. Ujedno, Savez se ovom prilikom zahvaljuje svim klubovima, igračima, sudijama i službenim licima na odgovornom ponašanju tokom pandemije Covid-19", zaključili su u FSCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.