Nikolić: Mišljenju Fridom hausa doprinijele pojedine NVO,  protivnice vlasti i lišene objektivnosti
Nikolić

Nikolić: Mišljenju Fridom hausa doprinijele pojedine NVO, protivnice vlasti i lišene objektivnosti

Mišljenju Fridom hausa o stanju demokratije u Crnoj Gori doprinijele su nevladine organizacije (NVO) prepoznate kao protivnici vlasti i lišene objektivnosti i mjere u svojim kritikama, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

On je, komentarišući izvještaj Fridom hausa u kojem piše da je Crna Gora izgubila epitet “djelimično konsolidovanih demokratija”, rekao da u njemu postoje percepcije sa kojima nijesu saglasni, ali da ih “primaju ka znanju”.

“Znakovito je, međutim, da su pomenutom izvještaju o stanju sloboda u Crnoj Gori, poseban ton dale pojedine NVO iz Crne Gore prepoznate kao protivnici vlasti, lišeni objektivnosti i mjere u svojim kritikama”, kazao je Nikolić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, riječ je o jednom od mišljenja o stanju sloboda i demokratije u Crnoj Gori.

“Za nas su, ipak, relevantniji ocjenjivači, koji taj posao obavljaju u ime Evropske Unije, u samom procesu pridruživanja, i oni koji su vršili monitoring u pristupanju Crne Gore NATO-u”, poručio je Nikolić.

On je istakao da ima puno argumenata u prilog ocjeni da Crna Gora nikada nije bila slobodnija, da nikada nije imala snažnije institucije i da nikada nije bila više država nego danas.

“U prilog tome je i ogromno povjerenje koje su građani Crne Gore pokazali u državne institucije za vrijeme trajanja krize”, zaključio je Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.