Provalio u porodičnu kuću Nikšićanina, polio je bezinom i zapalio
ilustracija

Krivična prijava bezbjednosno interesantnoj osobi

Provalio u porodičnu kuću Nikšićanina, polio je bezinom i zapalio

Nikšićka policija rasvijetlila je podmetanje požara na porodičnoj kući u vlasništvu D.K.

"Vatrogasna jedinica Nikšić je 03. oktobra 2019. godine oko 09.20 časova obavjestila policiju da je na jednoj porodičnoj kući u u mjesu Kuta –Župa Nikšićka došlo do požara. Na licu mjesta je izvršen uviđaj i izuzeti tragovi koji su vještačeni u Forenzičkom centru", navode iz policije.

Usljed dejstva požara nastupila je materijalna šteta na spratnom dijelu kuće.

Tužilac je događaj, nakon vještačenja, kvalifikovao kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i naložio da se preduzmu aktivnosti na identifikovanju i lociranju lica odgovornog za ovo djelo.

"Policijski službenici su kriminalističkom obradom prikupili materijalne dokaze koji ukazuju na sumnju da je bezbjednosno interesantno lice D.L. (41) izvršio ovo djelo. On je, sumnja se, u jutarnjim časovima izvršio provalu na spratnom dijelu porodične kuće D.K. nakon čega je benzinom polio prostorije i otvorenim plamenom izazvao požar nakon čega se udaljio sa lica mjesta", saopšteno je iz policije.

Policija je, po nalogu tužioca protiv D.L. ponijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.