Glavni britanski epidemiolog prekršio mjere zbog ljubavnice pa podnio ostavku
Nil Ferguson

Glavni britanski epidemiolog prekršio mjere zbog ljubavnice pa podnio ostavku

Vodeći britanski epidemiolog Nil Ferguson zaslužan za uvođenje restriktivnih mjera za suzbijanje koronavirusa podnio je ostavku na mjesto savetnika u vladi pošto su mediji otkrili da je prekršio pravila socijalnog distanciranja.

Profesor Ferguson je rekao da je "napravio grešku u prosuđivanju" i da žali zbog "bilo kakve relativizacije jasnih poruka u vezi s kontinuiranom potrebom za socijalnim distanciranjem".

Prethodno je britanski Telegraf objavio da je Ferguson dozvolio svojoj ljubavnici, koja živi s mužem i djecom, da dođe kod njega u vrijeme zabrane kretanja.

Ferguson predvodi tim na londonskom Imperijal koledžu na osnovu čijih nalaza je premijer Boris Džonson odlučio da uvede mjeru zabrane kretanja u Velikoj Britaniji.

Zaraza koronavirusom u Velikoj Britaniji, koja se prvobitno opredijelila za opušteniji pristup pandemiji, potvrđena je kod gotovo 200.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 29.000. Više mrtvih od korona virusa imaju jedino SAD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.