Ugovorena završna faza izgradnje pasarele u Mojkovcu
Foto: Vlada CG

Vrijednost investicije 2,2 miliona eura

Ugovorena završna faza izgradnje pasarele u Mojkovcu

Uprava javnih radova potpisala je danas sa podgoričkim preduzećem „Fidija“ ugovor o drugoj fazi izgradnje pješačkog mosta u Mojkovcu, preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje.

Kako su naveli iz Vlade, vrijednost ugovorenih radova druge faze iznosi 1,2 miliona eura, koje iz Kapitalnog budžeta izdvaja Vlada Crne Gore. Računajući i prvu fazu, ukupna investicija iznosi oko 2,2 miliona eura.

"Na pasareli u Mojkovcu u toku protekle i početkom ove godine završen je najveći dio građevinskog posla i objekat je pripremljen za početak finalnog dijela projekta. Predstoje završni radovi na hidro i elektro instalacijama, izgradnja podnih fontana, potpornih zidova i žardinjera, kao i postavljane kamenih ploča na stepenište na ulazu u pasarelu od grada, ograde, rasvjete i drvenih klupa", kaže se u saopštenju.

Pojašnjavajući da će kružni dio pasarele, koji se nalazi na nekadašnjem jalovištu, sadržaće “zeleni trg”, kao i lift nosivosti osam osoba.

Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 150 dana od uvođenja u posao, pod uslovom da ne dođe do više sile ili okolnosti na koje nije mogao da utiče.

Pješački most je dug 63 metra, širok sedam metara, a čitavom svojom dužinom ima pravolinijsku trasu. Na kraju mosta planirana je silazna spiralna rampa širine pet metara.

"Riječ je o značajnom projektu za građane Mojkovca i okoline, koji će omogućiti vezu između buduće sportsko-rekreativne zone sa gradskim centrom i time doprinijeti većoj bezbjednosti učesnika u saobraćaju. Izgradnjom pasarele stvaraju se uslovi za punu valorizaciju nekadašnjeg jalovišta, koje će uskoro dobiti najmodernije sportske sadržaje", zaključuju iz Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.