Njemačka: Prije šišanja potrebno popuniti obrazac
Foto: DW

Frizerski saloni počeli sa radom

Njemačka: Prije šišanja potrebno popuniti obrazac

I frizerski saloni u Njemačkoj konačno su otvorili svoja vrata nakon šest sedmica pauze zbog pandemije korona virusa, ali pod novim pravilima i ograničenjima.

Šišanje se vrši samo po dogovoru, a zahtjevi za socijalno distanciranje prisilili su ih da djeluju znatno ispod kapaciteta, prenosi Klix.ba.

"Većina mušterija je pokušala da sama sebi odsječe kosu ili promijeni boju, ali to obično pođe po zlu", rekao je slavni Udo Valc za CNN.

Valc koji je frizure radio Marlen Ditrih, Nensi Regan i Gvinet Paltrou rekao je da je kupcima davao savjete preko telefona. Svi u salonu nose maske, mušterije, ali i frizeri.

U Berlinu se od kupaca traži da ispunjavaju obrasce s ličnim podacima prije nego što mogu osigurati svoje mjesto u frizerskom salonu.

Frizeri moraju redovno dezinficirati površine. Kršenje bezbjednosnih mjera dovodi frizere u opasnost od 500 eura novčane kazne, piše CNN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.