Nenad Vujošević izašao iz pritvora
Nenad Vujošević

Uz jemstvo od 75.000

Nenad Vujošević izašao iz pritvora

Bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević koji se tereti da je dio kriminalne organizacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića izašao je iz pritvora, potvrdio je za Pobjedu advokat Danilo Mićović.

Vujošević je za puštanje na slobodu položio 5.000 eura u sudski depozit i priložio dokaz da je na nepokretnost u vrijednosti od 70.500 eura stavljena hipoteka nakon čega je naloženo njegovo puštanje iz pritvora, saopšteno je iz Višeg suda u Podgorici.

Osim polaganja jemstva, Vujoševiću je izrečena mjera zabrane napuštanja mjesta boravka i obavezu javljanja nadležnom državnom organu jednom sedmično,piše Pobjeda.

Prethodno je Viši sud u Podgorici odbio predlog za jemstvo u kojem je Vujošević ponudio dva stana, uz obrazloženje da se ti stanovi mogu naći među sumnjivom imovinom koja može biti zaplijenjena tokom finansijske istrage protiv Vujoševića.

Vujošević se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije biznismena Duška Kneževića počinio krivično djelo - vršenje protivzakonitog uticaja.

Bivši sekretar Vrhovnog tužilaštva je u žižu javnosti dospio sredinom septembra prošle godine kada je Knežević objavio telefonski razgovor sa njim u kojem sekretar potvrđuje da je nosio novac za prvog čovjeka Tužilaštva Ivicu Stankovića. Te optužbe je Stanković kategorično negirao ističući da je svoj posao radio časno i pošteno.

Razmatranje zakonitosti optužnice na kojoj se pored Vujoševića i Kneževića našlo još troje bivših službenika Atlas banke za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, odgođeno je na neodređeno zbog nemogućnosti advokata iz Beograda prvooptuženog Duška Keževića koji zbog zatvorenih granica usljed opasnosti od širenja korona virusa nijesu u mogućnosti da pristupe suđenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.