Hotelijeri  iz CG medicinskim radnicima iz korona bolnica poklanjaju odmor
Ilustracija

Ukupno 295 vaučera

Hotelijeri iz CG medicinskim radnicima iz korona bolnica poklanjaju odmor

Inicijativom hotelske grupacije Casa del Mare, 16 hotela sa teritorije cijele Crne Gore medicinskom osoblju u COVID-19 bolnicama poklonili su ukupno 295 vaučera za višednevni boravak u njihovim objektima.

"Kao izraz zahvalnosti za sve što čine da se kao država uspješno borimo protiv koronavirusa, 16 crnogorskih hotelijera, a na inicijativu Casa del Mare hotelske grupacije, odlučilo je da medicinskim radnicima, koji se brinu o pacijentima oboljelim od novog koronavirusa, pokloni ukupno 295 vaučera za tri noćenja u hotelima sa 4 i 5 zvjezdica širom Crne Gore", navodi se u saopštenju.

 Izvršni direktor i osnivač grupe Casa del Mare, Nikola Milić kazao je da je to prilika za sve one koji su žrtvovali svoje zdravlje, porodični i lični život da stanu u prvu liniju odbrane od koronavirusa, da provedu vrijeme u lijepom ambijentu i, koliko je to moguće, nadoknade propušteno vrijeme sa svojim porodicama.

"Sve što su oni uradili i što i dalje rade, da sačuvaju zemlju i stanovništvo, dovelo je do toga da je Crna Gora zemlja sa najmanjom stopom smrtnosti od koronavirusa u Evropi. Ovo je naravno najznačajnije za opšti život stanovništva, ali ništa manje značajno kao poruka o sigurnosti nas kao destinacije i stabilnosti našeg sistema.Zbog toga smo smatrali da je ova inicijativa najmanje što kao hotelijeri za njih možemo učiniti. Odziv kolega je bio odličan i da nije bilo takvih njihovih reakcija, ni ova inicijativa ne bi bila uspješna. Ovo je vrijeme kada djelujemo i pobjeđujemo samo ako smo tim, a mi u hotelijerstvu ovom inicijativom smo pokazali da ovaj zadatak itekako uspješno ispunjavamo,“ kazao je Milić.

Vaučeri podrazumijevaju tri noćenja sa doručkom u hotelima širom Crne Gore, sa akcentom na Primorju.

Osim grupacije Casa del Mare, učešće u akciji uzeli su: Budvanska rivijera, Montenegro stars, Chedi hotel, Falkensteiner Hotel, Hotel Adrija, Hotel Kalamper, Hotel HEC Residence Miločer, Hotel Pine, Hotel Regent Porto Montenegro, Hotel i vile Soa, HUMA hotel, Imanje Rakočević, Light House hotel, Hotelska grupa Perla H.Novi i Sun Village.

„Naši turistički poslenici su prepoznali napore Crne Gore u borbi za očuvanje javnog zdravlja, i u ovim vanrednim okolnostima još jednom su pokazali društvenu odgovornost i solidarnost,“ rekli su iz Nacionalne turističke organizacije.

Oni su zahvalili hotelskoj grupaciji Casa del Mare na inicijativi i svim hotelima na učešću.

„Očigledno, jedan je put Crne Gore, i u ovim i u svim drugim okolnostima, pokazati humanost kroz zajedništvo i sinergiju svih uključenih. Turistička privreda je zamajac sveukupnog razvoja Crne Gore, to je razlog da je Vlada Crne Gore veoma posvećena  preduzimanju mjera da se sačuva naša turistička privreda u vremenu globalne zdravstvene krize, obzirom da je turizam jedna od strateških grana razvoja koja u značajnoj mjeri determiniše ukupan ekonomski razvoj naše zemlje,“ zaključili su iz Nacionalne turističke organizacije.

Medicinari će svoje vaučere moći da iskoriste tokom predstojeće ljetnje sezone u skladu sa njihovim obavezama i kapacitetima hotela, davaoca vaučera, o čemu će biti obaviješteni od strane svojih poslodavaca

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.