Teniser doživotno suspendovan zbog namještanja mečeva
Ilustracija

Teniser doživotno suspendovan zbog namještanja mečeva

Egipatski teniser Jusef Hosam doživotno je danas suspendovan zbog nameštanja mečeva.

Jedinica za integritet tenisa (TIU) objavila je da Hosam više neće moći da se takmiči, ali i da prisustvuje mečevima.

"Istraga je pokazala da je Hosam bio udružen sa drugim licima i da je u pitanju opsežna kampanja korupcije povezane sa klađenjem na niže nivoe profesionalnog tenisa", saopštio je TIU, uz podatak da je Hosam prekršio 21 pravilo.

Osam kršenja pravila uključuje namještanje mečeva, šest slučajeva klađenja, dva traženja od drugih tenisera da se ne trude, tri u pozivanju drugih da se uključe u korupciju i dva primjera neuspješne saradnje sa istragom.

Hosam je prethodno bio suspendovan na godinu dana. Nekada je bio 291. teniser svijeta, 2017. godine, dok trenutno zauzima 820. poziciju na ATP listi.

Njegov brat Karim Hosam je 2018. godine takođe je doživotno suspendovan iz tenisa i kažnjen sa 15 hiljada dolara pošto je proglašen krivim za 16 tačaka korupcije.

Karim Hosam je 2013. godine bio 337. na ATP listi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.