Srbija: U ove tri opštine nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa
Ilustracija

Srbija: U ove tri opštine nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa

U Srbiji su od početka epidemije koronavirusa potvrđena 9.454 slučaja COVID-19, uz 193 smrtna ishoda, a u samo tri opštine nije registrovan nijedan oboleli od opakog virusa. Zajedničko im je i to što su sva tri mesta u Vojvodini i što imaju manje od 25.000 stanovnika.

Kanjiža – mjesto u kojem živi 25.000 stanovnika nalazi se petnaestak kilometara od graničnog prelaza Horgoš. Za razliku od susjedne opštine Novi Kneževac, od koje je dijeli samo rijeka Tisa, Kanjiža je imala sreću da kroz pandemiju koronavirusa prođe bez ijednog potvrđenog slučaja zaraze.

Žitište – smrtonosni virus nije ušao ni u banatsku varoš čiji centralni trg krasi statua čuvenog američkog boksera italijanskog porijekla Rokija Balboe. Za svaki slučaj, Štab za vanredne situacije opštine u kojoj živi 17.000 stanovnika preporučio je sugrađanima da lokalnoj policijskoj stanici prijave posjete, odnosno boravak u njihovim domaćinstvima osoba sa drugih teritorija naše zemlje.

Mali Iđoš – koronavirusu odolijeva i mjesto sa nepunih 12.000 žitelja, udaljeno svega desetak kilometara od Bačke Topole, u kojoj je 6. marta zabilježen prvi slučaj KOVID-19 u Srbiji. Srećom, zaraženi je odmah prijavio pojavu prvih simptoma, pa se na vrijeme suzbilo širenje virusa primjenom mjera karantina zaraženog i osoba s kojima je bio u neposrednom kontaktu, prenosi N1.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.