BIH: Tužilaštvo preuzima predmet nabavke respiratora

BIH: Tužilaštvo preuzima predmet nabavke respiratora

Na sastanku koji je održan na inicijativu Gordane Tadić, glavne tužiteljke Tužilaštva BIH, koji je održan, sa službenicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine, dogovoren je nastavak aktivnosti u predmetu nabavke respiratora, prenosi Anadolija.

Tužilaštvo BiH preuzeće predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi uvoza respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona konvertibilnih maraka (KM).

Iz Tužilaštva BiH navode da je nakon što je SIPA na temelju svojih ovlaštenja propisanih zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u vezi nabavke 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužilaštva BiH, te će dalje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom tog tužilaštva.

S tim u vezi, Kantonalno tužilaštvo Sarajevo će Tužilaštvu BiH tokom dana dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.