Već isplaćeno 1,9 miliona subvencija, sportske aktivnosti počinju u srijedu
Foto: Screenshot

Već isplaćeno 1,9 miliona subvencija, sportske aktivnosti počinju u srijedu

Svima koji su aplicirali tokom praznika za program subvencija već je danas uplaćena zarada. Sredstva u iznosu od 1,9 miliona u bruto iznosu su isplaćena za 1612 preduzeća i 6651 zaposlenih, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je pojasnila da se radi o zahtjevima primljenim putem aplikacije.

"Danas je primljeno još 1500 zahtjeva i obrađenim od tih će novac isplaćen ujutru", kazala je Sekulić.

Sekulič je istakla i da imaju prijave da se mjere NKT u nekim slučajevima ne poštuju. 

"Odgovornost poslodavca je kako zaposleni poštuju mjere i građani. Poslodavci imaju puno pravo da građanina ne puste u objekat tj. ne pruže uslugu ukoliko ne poštuje mjere.Prema informacijama kojima raspolažem Komunalna policija i inspekcija je na terenu i ukazuje na nepravilnosti, prvih dana preventivno, a kažnjavanje će početi narednih dana", kazala je Sekulić.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović saopštio je da će sportske aktivnosti krenuti od 6.maja tj.od srijede.

"Prethodnih nedjelja smo bili u kontinuiranoj komunikacije sa IJZ i NKT i danas izlazimo sa mjerama koje omogućavaju sportske aktivnosti u tri faze. Prva faza omogućuje svim sportskim klubovima mogućnost treninga otvorenog i zatvorenog tipa, kao i individualene uz rigorizne mjere kada je u pitanju higijena. Druga faza bi omogućila da se krene sa treninzima u kolektivnim sportovima je i ona bi počela od 18. maja. Treća faza je od 1. juna i ona bi omogućila nastavak takmičenja, naravno bez publike", kazao je Janović.

Sva detaljnija upustva će od sjutra biti dostupna na sajtovima ministarstva.

Direktor Instituta za javno zdravlje prof. dr Boban Mugoša je odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao da nije vrijeme da se još otvaraju vrtići.

"Čim se stvore uslovi ići ćemo sa predlogom za otvaranje vrtića", rekao je on.

Mugoša je, na pitanje da li će 18. maja biti otvoren i međugradski saobraćaj, ponovio da svakodnevno procjenjuju rizik.

"Ako rizici pokažu da su niski, moguće da ćemo ići sa tom mjerom, ali danas ne mogu to da mu kažem. Procjene se vrše dan ranije. Danas ta mjera još nije došla na red", kazao je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.