U Hrvatskoj još pet oboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula
Ilustracija

U Hrvatskoj još pet oboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je na redovnoj konferenciji za medije kako je u Hrvatskoj u protekla 24 sata pet novozaraženih osoba, dok je od koronavirusa preminula jedna osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon 70 dana od pojave koronavirusa, s novih osam zaraženih osoba, u Hrvatskoj je do sada zabilježen ukupan broj od 2.101 osoba zaraženih koronavirusom. Zaražene osobe boravile su u tri hrvatske županije.

U protekla 24 sata obavljeno je 956 testiranja, s tim da je postotak pozitivnih 5,38.

"Od juče je preminula jedna osoba, riječ je o pacijentkinji u KBC-u Split koja je bila 1960. godište i bila je hronični bolesnik“, kazao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupno preminulih od koronavirusa u Hrvatskoj je 80.

U Hrvatskoj je na respiratoru trenutno 15 bolesnika. Oporavljenih, odnosno otpuštenih iz bolnica je 594, odnosno jedna osoba više nego juče, dok je oporavljenih kod kuće 928, 32 osobe više od juče.

Ukupan broj oporavljenih je 1.522, 33 više nego juče, kazao je Beroš.

Od danas je na snazi popuštanje epidemioloških mjera, tako da su otvoreni frizerski i kozmetički saloni, dječija i sportska igrališta, a na pogrebima će, nakon objave odluka danas, biti omogućena prisutnost šire obitelji.

Krug gostiju kod vjenčanja širi se takođe s najužih članova porodica na širu porodicu i svjedoke, uz pridržavanje epidemioloških mjera, ali zabrana svadbenih svječanosti i dalje ostaje na snazi.

Privatni i javnozdravstveni sistem postepeno se stavlja u funkciju, no odaziv pacijenata nešto je niži od očekivanog, kazao je hrvatski ministar zdravstva Beroš.

Zabrana strogog ograničavanja na ulicama i javnim mjestima koja ističe danas, neće se produžiti, najavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.