Mandić saslušan zbog sahrane
Andrija Mandić

Mandić saslušan zbog sahrane

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić dao je izjavu cetinjskoj policiji zbog prisustva sahrani istoričara Vladimira Jovićevića na Rijeci Crnojevića, piše portal Pobjeda.

Sahrani Vladimira Jovićevića, oca Andrije Jovićevića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova, pored Mandića, prisustvovali su mitropolit Mitropolije crnogorsko primorske Amfilohije Radović, sveštenici Rafailo Boljević, Danijel Jovanović, Hariton Živkov, Nikolaj Antičević, Krisnat Bojović, Aleksandar Lalilić i Eustatije Ivanović.

Osim njih, na sahrani je bio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, kao i Vlatko Rašović (bivši vozač Duška Kneževića) koji je u bliskim odnosima sa porodicom Jovićević, podsjeća Pobjeda.

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju prikuplja obavještenja i informacije o tome da li je u ovom slučaju došlo do kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Prethodno je saslušan mitropolit Amfilohije koji je prošle sedmice u cetinjskom Osnovnom državnom tužilaštvu negirao da je prekoračio mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Zbog prisustva sahrani istoričara Jovićevića izjave su dali i sveštenici Rafailo Boljević, Danijel Jovanović, Hariton Živkov, Nikolaj Antičević, Krisnat Bojović, Aleksandar Lalilić i Eustatije Ivanović.

Na okolnosti događaja saslušan je i Vlatko Rašović, bliski prijatelj porodice Jovićević.

Očekuje se da izjavu da i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.