Aerodrom u Beču obavlja testiranje na Covid-19. negativni putnici neće morati u izolaciju
Ilustracija

Rezultati će biti dostupni u roku od tri sata

Aerodrom u Beču obavlja testiranje na Covid-19. negativni putnici neće morati u izolaciju

Aerodrom u Beču saopštio je da će obavljati testiranje putnika na Covid-19 i da oni koji budu negativni neće morati da idu u izolaciju od 14 dana posle dolaska u Austriju.

Rezultati molekularno-biološkog (PCR) testiranja na Covid-19 biće dostupni u roku od tri sata, ističe se u saopštenju i dodaje da će u slučaju da rezultati testa budu pozitivni, putnici i austrijske vlasti odmah biti obaviješteni. prenosi FoNet.

Pojašnjava se da je test na Covid-19 privatna usluga koja košta 190 evra za putnike koji dolaze ili izlaze iz Beča. Implementacija ove ideje ima potencijal da posluži kao primjer za druge vlade širom svijeta kao način za zaustavljanje širenja koronavirusa.

Međunarodni aerodrom u Hong Kongu bio je prva svjetska vazdušna luka koja je uvela obavezno testiranje Covid-19, još od 8. aprila. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila "globalnu pandemiju".

Takođe, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Vuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od infekcije korona virusom u svijetu je umrlo više od 247.400 ljudi, a potvrđeno je više od 3.500.000 slučajeva zaraze u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta "Džons Hopkins".

Do sada se oporavilo više od 1.125.000 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.