Indijska vojska iz helikoptera i aviona cvijećem zasula bolnice
Foto: Tanjug

Indijska vojska iz helikoptera i aviona cvijećem zasula bolnice

Indijsko Ratno vazduhoplovstvo je iz aviona u brišućem letu i helikoptera laticama cvijeća zasulo bolnice u Nju Delhiju i drugim gradovima.

To je bio gest Oružanih snaga da zahvale ljekarima, medicinskim sestrama i policijskom osoblju koje je na čelu borbe Indije protiv pandemije.

Broj registrovanih oboljelih od koronavirusa u Indiji je oko 40.000, te je ta zemlja sa 1,3 milijarde stanovnika u 40. danu sveopšte blokade. Zvaničan broj umrlih je premašio 1.300.

Gotovo šest nedjelja zapečaćene su državne granice, zaustavljen prevoz i zatvoren vazdušni prostor i većina preduzeća.

uTMk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWVRJN01EQV8vYzhiNmMyNDY3ZTk1OTJhNDY3NTljYTQ3ZjE0MmUxMTQuanBnkZMCzQJCAIEAAQ

Foto: Tanjug

Te mjere trebalo je da se okončaju sjutra, u ponedjeljak, ali su produžene za još dvije nedjelje uz nešto popuštanja.

Tokom oštrih restriktivnih mjera u Indiji je došlo do velikih teškoća elementarnog održavanja života građana, a milioni radnih mjesta su već izgubljeni.

Beta/AP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.