Džonson: Ljekari su pripremali saopštenje o mojoj smrti
Boris Džonson

Džonson: Ljekari su pripremali saopštenje o mojoj smrti

Britanski premijer Boris Džonson iznio je više detalja o boravku u bolnici zbog koronavirusa, rekavši za britanske novine da je znao da se ljekari pripremaju za najgore.

Džonson je u izolaciji bio do kraja marta, ali je početkom aprila prebačen u londonsku bolnicu gdje je bio podvrgnut liječenju kiseonikom, i tri noći je proveo na intenzivnoj njezi.

"Strategija im je bila da primjene scenario tipa 'Staljinova smrt'. Bio je to težak trenutak, neću da poričem", rekao je Džonson za list "San".

Nakon otpuštanja, iz bolnice je saopšteno da im je bilo drago što su brinuli o premijeru, ali nijesu iznosili detalje o težini njegove bolesti, osim da se liječio na intenzivnoj njezi.

"Nijesam bio u sjajnom stanju i bio sam svjestan da postoje planovi za vanredne situacije. Doktori su imali sve vrste scenarija ako nešto pođe po zlu. Dali su mi masku i dobijao sam ogromne količine kiseonika i dugo sam imao ono malo što viri iz nosa," naveo je britanski premijer.

Džonson i njegova vjerenica Keri Simonds objavili su juče da će se njihov tek rođeni sin zvati Vilfred Louri Nikolas Džonson, u čast đedova, ali i dvojice ljekara za koje su rekli da su spasili Džonsonu život.

Džonson se vratio na posao u ponedjeljak 27. aprila, mjesec dana pošto je utvrđeno da je pozitivan na korona virus, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.