Pompeo: Postoji mnogo dokaza da je koronavirus potekao iz laboratorije u Vuhanu
Majk Pompeo

Pompeo: Postoji mnogo dokaza da je koronavirus potekao iz laboratorije u Vuhanu

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da postoji mnogo dokaza da je koronavirus potekao iz laboratorije u Vuhanu, a ne sa obližnje pijace.

"Postoje brojni dokazi da je tamo sve počelo. Od početka smo govorili da je virus potekao iz Vuhana", istakao je Pompeo za Ej-Bi-Si.

On, međutim, nije direktno rekao da li misli da je virus korona namjerno pušten.

Pompeo je dodao da nema razloga da sumnja u stav obavještajnih službi SAD da koronu nije stvorio čovjek i da virus nije genetski modifikovan.

On je kazao da kineska strana ne dozvoljava pristup informacijama od značaja i da ovo nije prvi put da je svijet izložen virusima zbog, kako je ocijenio "propusta u radu kineskih laboratorija".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.