Španija: Najmanji broj umrlih u posljednjih šest nedjelja
Ilustracija

Španija: Najmanji broj umrlih u posljednjih šest nedjelja

Vlasti Španije su saopštile da je broj umrlih od koronavirusa u toj zemlji danas najmanji za šest nedjelja, a broj novih potvrđenih infciranih osoba je najmanji od 14. marta kada je proglašeno vanredno stanje.

Vladin ekspert Fernando Simon kaže da među sedam najteže pogođenih zemalja u Evropi Španija sada ima najmanji broj novozaraženih, ali insistira na tome da virus nije pobijeđen.

Dok Španci već drugi dan uživaju u izlaženju napolje i iščekuju dalje popuštanje mjera, toliko ih je u Barseloni u šetnji uz obalu, da je ponegdje nemoguće održati propisanu razdaljinu od dva metra.

Španija će sutra uglavnom ukinuti mjere ograničenja, ali restorani neće posluživati goste, već će im samo uručivati obroke koje su naručili da ih nose kući.

Prodavnice površine manje od 400 kvadratnih metara biće otvorene, ali će u njima moći da bude po samo jedan kupac, a ostali u propisano uređenom redu napolju.

Maske preko usta i nosa biće obavezne u javnom prevozu.

U Španiji je od korona virusa ukupno oboljelo više od 217.400 ljudi, a više od 25.260 umrlo, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.