Ko god doputuje u Francusku biće smješten u 14-dnevni karantin
Ilustracija

Uključujući njene državljane

Ko god doputuje u Francusku biće smješten u 14-dnevni karantin

Ko god doputuje u Francusku, uključujući njene državljane, biće smješten u 14-dnevni karantin, najavio je ministar zdravstva Olivije Veran.

To je dio najavljenog proširenja mjera za ograničavanje širenja novog koronavirusa.

U Francusku zasad mogu samo oni koji imaju poseban "putni sertifikat" kojim dokazuju da je njihovo putovanje nužno.

Predlozi novih mjera se šalju Parlamentu sledeće nedjelje, a ;Vlada se nada da će poslanici produžiti do 24. jula vanrednu zdravstvenu situaciju koja važi od 24. marta.

Ministar zdravlja je to najavio u subotu, tvrdeći da je produženje mjera potrebno za sprečavanje novog izbijanja infekcije.

Predlog, koji će biti predstavljen Parlamentu i za koji se očekuje da prođe, zasniva se na ideji da bi "prerano" popuštanje bilo rizično.

Među predlozima je uspostavljanje baze podataka o onima koji su se zarazili virusom, a bili bi praćeni do godinu dana.

Francuska je među zemljama najviše pogođenim pandemijom bolesti KOVID-19, s više od 24.000 umrlih i 167.000 potvrđenih slučajeva, prenosi Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.