Turčin vozio bez vozačke sa 2,24 promila alkohola, posjedovao marihuanu, Rus odbio alkotest
Ilustracija

Herceg Novi

Turčin vozio bez vozačke sa 2,24 promila alkohola, posjedovao marihuanu, Rus odbio alkotest

Državljanin Turske Y.C. kažnjen je sa 48 dana zatvora zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Prilikom kontrole u Herceg Novom, policija je takođe utvrdila da je Y.C. vozio neregistrovano vozilo bez vozačke dozvole, a u njegovom vozilu je navodno pronađena i marihuana, saopšteno je iz budvanskog Suda za prekršaje.

“Sudija Suda za prekršaje u Budvi, Odjeljenja u Herceg Novom Andrija Vojvodić izrekao je danas u hitnom postupku kaznu zatvora u trajanju od 48 dana, okrivljenom Y.C. državljaninu R. Turske, jer je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2.24 promila”, navodi se u saopštenju zamjenika predsjednika Suda za prekršaje u Budvi Marka Đukanovića,prenosi RTCG.

Kako je kazao Đukanović, prilikom kontrole je utvrđeno da državljanin Turske nije posjedovao vozačku dozvolu,dok vozilio kojim je upravljao nije bilo registrovano.

“Daljom kontrolom,kod okrivljenog je pronađena manja količina opojne droge marihuane, za ličnu upotrebu, zbog čega mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 20 dana”, saopštio je Đukanović.

Takođe okrivljenom je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriji Crne Gore u trajanju od četiri mjeseca.

“Nakon što je okončan prekršajni postupak, isti je prije upućivanja u UIKS priveden kod nadležnog državnog tužioca zbog sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, istog dana sudija Vojvodić je u hitnom postupku državljaninu Rusije A.Z, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, jer je odbio da se podvrgne alkotestiranju kada ga je novska policija zaustavila oko 2.30 sati nakon ponoći.  

“Njemu je takođe izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriji Crne Gore u trajanju od četiri mjeseca. Isti je prije sprovođenja u UIKS upućen kod nadležnog tužioca zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo u vezi sa kršenjem mjera NKT”, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.