Rekonstruišu se dva područna odjeljenja škole u Murini vrijednosti 55 000 eura

Rekonstruišu se dva područna odjeljenja škole u Murini vrijednosti 55 000 eura

Ministarstvo prosvjete započelo je rekonstrukciju dva područna odjeljenja OŠ "Petar Dedović" u Murini, u selima Velika i Gornja Ržanica, a kraj radova očekuje se sredinom maja, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović, koji je obišao radove.

Kako je objasnio, u toku su radovi na prvoj fazi rekonstrukcije pomenutih objekata. 

"Radovi na područnom odjeljenju Velika vrijedni su 30.000 eura, a radi se na zamjeni fasadne bravarije, izradi termoizolacione fasade, horizontalnih i vertikalnih oluka, trotoara oko objekta škole, postavljanju keramike u prilaznom dijelu objekta i ulazu u Školu, instalacijama vodovoda i kanalizacije.

Kako je rekao ministar, u drugoj fazi radiće se na uređenju preostalog dijela enterijera, prije svega podova, unutrašnje stolarije, kao i na rekonstrukciji toaleta. 

"Radovi na područnom odjeljenju u Gornjoj Ržanici vrijedni su 25 000 eura, a trenutno se vrši zamjena vrata na učionicama, zbornici i školskom objektu, postavljanje horizontalnih i vertikalnih oluka duž objekta. Takođe, radi se na zamjeni vodovodnih i kanalizacionih cijevi, izradi termoizolacione fasade,  rekonstrukciji dijela enterijera i rekonstrukciji toaleta. U drugoj fazi radiće se na zamjenjeni fasadne bravarije i izradi trotoara oko škole", naglasio je Šehović. 

11

On je istakao da je ovo samo još jedno od značajnih ulaganja ove Vlade u infrastrukturu obrazovnih ustanova na sjeveru zemlje. 

"Vrijednost nedavno završenih i planiranih projekata iz oblasti obrazovanja u opštini Plav u posljednje tri godine iznosi oko 2 miliona eura. Neki od njih su: sportski tereni u Plavu vrijedni oko 250 000 eura,a spadaju u red najsavremenijih u Crnoj Gori, pri čemu treba pomenuti i terene u Gusinju vrijedne oko 300 000 eura, koji su rađeni sa Fondacijom Gusinje. Otvorena je nova škola u Vojnom selu vrijednosti 230 000 eura, a u planu je gradnja plavskog vrtića vrijednosti preko milion eura, kao i rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ vrijednosti oko 120 000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav", podsjetio je ministar. 

Šehović je istaakao da se na ovaj način stvaraju bolji uslovi za boravak i obrazovanje učenika," te će od naredne školske godine djecu ovih područnih odjeljenja dočekati daleko ljepši ambijent za učenje".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.