Beranac negirao da je pucao na Bjelopoljca nakon saobraćajne nezgode
Viši sud u BP

Beranac negirao da je pucao na Bjelopoljca nakon saobraćajne nezgode

Sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac juče je saslušala Beranca Vladana Marsenića (39), osumnjičenog za pokušaj ubistva, i izrekla mu mjeru zabrane udaljavanja sa mjesta boravišta.

“S obzirom da od Višeg tužilaštva nije stigao predlog za određivanje pritvora i da je postupak još uvijek u fazi izviđaja, donijeta je odluka da se Mareseniću oduzme pasoš. Ova mjera je izrečena zbog mogućnosti bjekstva. Na taj način mu je zabranjeno kretanje van mjesta boravišta i onemogućeno napuštanje Crne Gore”, kazala je sudija Rakonjac.

Marsenić je osumnjičen da je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih naprava. On nije priznao izvršenje krivčnog djela koje mu je stavljeno na teret.

“Moj branjenik je negirao izvršenje krivčnog djela koje mu je stavljeno na teret, tvrdeći da kritičnom prilikom nije bio na mjestu na kojem je ono izvršeno. To je potvrđeno i tokom suočavanja Marsenića sa licem na koje je navodno pucano, koje je saopštilo da moj branjenik nije osoba koja je pucala na njega. To je potvrdilo i nekoliko svjedoka, tako da očekujem da tužilaštvo odustane od ovog slučaja”, kazao je advokat Drago Konatar.

Sumnja se da je Marsenić 10. aprila 2020. godine, oko 17 časova, nakon saobraćajne nezgode, iz vatrenog oružja ispalio jedan projektil u pravcu Almira Adilovića (40) iz Bijelog Polja, koji je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u predjelu glave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.