Morsko dobro priprema aplikaciju koja će sadržati podatke o kovid fri plažama
Ilustracija

Morsko dobro priprema aplikaciju koja će sadržati podatke o kovid fri plažama

U procesu ublažavanja mjera, NKT planiralo je da od 18.maja dozvoli otvaranje plaža duž naše obale uz posebne mjere sanitarne i zdravstvene sigurnosti. Javno preduzeće Morsko dobro (JPMD) sprovodi neophodne aktivnosti na terenu i priprema aplikaciju, koja će uskoro biti dostupna svima. Sadržaće sve važne podatke o kovid fri plažama (plažama "slobodnim" od kovida 19) kao i ostale parametre neophodne za bezbjedan odmor, u aktuelnoj situaciji,kaže za Radio CG portparolka Ivana Lazović.

"Ovih dana plasiraćemo mobilnu aplikaciju urađenu po najnovijoj tehnologiji za tu oblast. Obuhvatiće preko 500 crnogorskih plaža sa snimcima kupališta iz gotovo svih uglova i sa oznakama prilagođenim aktuelnoj situaciji: kovid free. Takođe, aplikacija će sadržati podatke o sanitarnim uslovima, bezbjednosti, temperaturi, kvalitetu morske vode i pružiće mogućnost rezervacije mjesta ili neke druge usluge koje se nude na tim lokacijama", kazala je Lazović.

JPMD uskoro će definisati i nove olakšice za zakupce.

"Prvi set mjera je već donešen od početka pandemije, a odnosi se na odlaganje plaćanja zakupa od aprila do prvog jula. Upravni odbor JPMD nakon prvomajskih praznika objaviće nove povoljnosti namijenjene ublažavanju finansijskog minusa”, kazala je ona.

U JPMD minulih mjeseci realizuju planirane projekte vrijedne preko 300 hiljada eura.

“U Boki su to šetališta i biciklističke staze,uređenje popularne "Novosdske"plaže u Herceg Novom i postavljanje administrativnog objekta u obliku školjke,od prirodnog materijala,na potezu ka Bojani”, izjavila je Radiju CG Ivana Lazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.