Ponovo skočio broj žrtava u Italiji: Za 24 sata 474 osobe preminule
Ilustracija

Ponovo skočio broj žrtava u Italiji: Za 24 sata 474 osobe preminule

Italijanske vlasti su saopštile da su u posljednja 24 sata preminule 474 osobe od posljedica koronavirusa, što je najveći dnevni skok broja mrtvih u zemlji od 21. aprila.

Veliki rast broja preminulih događa se posle dugog i postepenog pada, i većinom se odnosi na Lombardiju, najpogođeniju italijansku regiju koja je u poslednja 24 sata zabilježila 329 smrtnih slučajeva, u odnosu na 88 koliko ih je bilo dan ranije.

Novozaraženih je 1.900, manje nego dan ranije kada ih je bilo 1965, ali u četvrtak je bilo 1.872 slučaja. Od početka epidemije u Italiji je preminulo 28.710 ljudi, objavila je civilna zaštita, što je najviše u svijetu posle SAD-a i nešto više od Velike Britanije koja bi uskoro mogla da prestigne Italiju.

Zaraženo je ukupno 209 hiljada ljudi, najviše posle SAD-a i Španije, a broj aktivno zaraženih u petak je pao sa 100.943 na 100.704. Stabilno pada i broj pacijenata na intenzivnoj njezi, s 1.578 na 1.539. Italija je do sada testirala 1.430 miliona ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.