Lufthanza planira da smanji svoju flotu za oko stotinu aviona
Ilustracija

Lufthanza planira da smanji svoju flotu za oko stotinu aviona

Njemačka Lufthanza, jedna od najvećih evropskih avio-kompanija, planira da smanji svoju flotu za oko stotinu aviona.

Time bi 10.000 radnih mjesta u kompaniji postalo višak, izjavio je generalni direktor kompanije Karsten Špor.

Obraćajući se deoničarima, Špor je rekao da je, prema preliminarnim podacima za prvi kvartal ove godine, kompanija zabilježila gubitke od 1,2 milijarde eura, i upozorio da će stvari u drugom kvartalu biti još gore, kao i da nije moguće isključiti mogućnost otpuštanja iz operativnih razloga, navodi CNN.

Trenutno ne leti 700 od oko 760 letelica Lufthanze, svakoga dana je otkazano 3.000 letova, broj putnika manji je za 99 odsto, a 80.000 zaposlenih radi u režimu skraćenog radnog vremena.

Lufthanza je trenutno u intenzivnim pregovorima s njemačkom vladom o finansijskoj pomoći države, a takođe su u toku pregovori s vladama Austrije i Belgije o pomoći njenim filijalama u tim zemljama.

"Trenutno se odlučuje o sudbini Lufthanze. Pitanje je: Da li možemo da izbjegnemo bankrot uz pomoć vlada naše četiri matične zemlje", rekao je Špor, čija kompanija ima filijalu i u Švajcarskoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.