Poslije 48 dana strogog karantina Španci mogu da treniraju na otvorenom
Ilustracija

Poslije 48 dana strogog karantina Španci mogu da treniraju na otvorenom

Španci od danas mogu da izađu u šetnju i da se bave sportom na otvorenom posle 48 dana strogog karantina uvedenog u borbi protiv širenja korona virusa.

Djeca mlađa od 14 godina mogu da izlaze od 26. aprila pošto je španska vlada počela da ublažava mjere zabrane kretanja uvedene 14. marta. Smatra se da je u toj zemlji bio jedan od najstrožih karantina stanovništva.

Španci su do danas mogli da izlaze jedino za odlazak na posao, u kupovinu namirnica, kod ljekara i kratko da prošetaju psa.

Epidemija korona virusa je počela da jenjava u Španiji gdje je dnevni bilans smrtnih slučajeva nekoliko dana ispod 300. Danas je umrlo 276 osoba a od početka zaraze 25.100. Područje Madrida je najviše pogodjeno sa 8.292 preminule osobe od korona virusa.

U cijeloj Španiji je registrovano 216.000 inficiranih od kojih je 117.000 izliječeno.

Tamošnje vlasti nedavno su navele da će ublažavanje mjera zabrane kretanja biti sprovedeno po fazama i da će to trajati do kraja juna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.