U Sjevernoj Makedoniji od danas novčane kazne za nenošenje maski
Ilustracija

Do 2.000 eura

U Sjevernoj Makedoniji od danas novčane kazne za nenošenje maski

Vlada Sjeverne Mekdonije podsetila je građane da se nenošenje zaštitne maske od danas prekršajno kažnjava sa 20 eura.

Kako se navodi u saopštenju, za kompanije koje ne obezbijede da zaposleni i posjetioci nose maske predviđena je kazna od 2.000 eura.

U Sjevernoj Makedoniji je od 23. aprila obavezno nošenje maski u prodavnicama, bankama, poštama, državnim i zdravstvenim ustanovama, javnom prevozu i na otvorenom prostoru ako ne postoji mogućnost za održavanje distance od dva metra.

Na snazi je, kako se ističe, zabrana grupisanja više od dvije osobe na javnim mjestima, osim ako se radi o roditelju sa djecom mlađom od 14. godina u "vrijeme van policijskog časa".

Policijski čas u Sjevernoj Makedoniji danas i za dane vikenda počinje u 14.00 i traje do 5.00 narednog dana, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.