Samo jedna mala Afrička država bez korone
Ilustracija

Virus se širi

Samo jedna mala Afrička država bez korone

Komorska Ostrva prijavila su prvi slučaj koronavirusa, čime su postala 53. od 54 afričke zemlje u kojoj se pojavila ta zarazna bolest.

Na afričkom kontinentu broj zaraženih prešao 37.400, sa 1.598 preminulih.

Od svih afričkih zemalja samo je mala kraljevina Lesoto na jugu kontitneta za sada bez prijavljenih slučajeva kovida-19, preneo je sinoć AP.

Broj potvrđenih slučajeva u Gani premašio je 2.000, što je porast broja zaraženih od 24 odsto za samo nekoliko dana, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

U toj zemlji potvrđena su 403 nova slučaja, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 2.074.

Vrhunac epidemije u toj zemlji proglašen je prije 10 dana, kada je predsjednik Nana Akufo-Ado ublažio mjere zatvaranja u glavnom gradu Akri i Kunasiju.

Najveći broj zaražanih, 5.350, zabilježen je u najmnogoljudnijoj zemlji na kontinentu, Južnoj Africi, prenosi B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.