Milivoje Katnić

Katnić saopštio

"O Maroviću sam rekao sve oduzimanjem imovine"

Glavni specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić kazao je u izjavi za Pobjedu da je o Svetozaru Maroviću sve rekao podizanjem optužnice protiv bivšeg predsjednika Skupštine Crne Gore i visokog funkcionera Demokratske partije socijalista. Napomenuo je i da je Marović potpisao sporazum o priznanju krivice a da je sud o Maroviću rekao posljednju "riječ presudom o oduzimanju imovine”.

"Na Milićeve izjave u parlamentu mogu samo da kažem da sam o Svetozaru Maroviću sve rekao pokretanjem postupka, podizanjem optužnice za organizovani kriminal i konačno presudom koja je vodila ka oduzimanju nelegalno stečene imovine. Stojim iza svake riječi iskazane u optužnici i kroz sporazum o priznanju krivice", kazao je Katnić za Pobjedu.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal ističe da je sa poslanikom Srđanom Milićem posljednji put razgovarao prije četiri godine, nakon pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016.

"Neka Milić slobodno ispriča sve što sam mu rekao, može i da objelodani i sve što je meni rekao u razgovoru. Naravno da ja stojim iza svake svoje odluke ili poteza. Ako Srđan Milić, ili bilo koji drugi građanin, smatra da sam nešto pogrešno radio, ima slobodu i sve mehanizme na raspolaganju da provjeri sve moje odluke - zaključio je Katnić naglašavajući da se neće dalje oglašavati na "kazivanja o tome što je on kazivao”.

Poslanik Srđan Milić juče je u Skupštini izjavio da mu je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao da je bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović iznio iz države 400 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.