Zvanično - Paris Sen Žermen je novi stari šampion Francuske
Nejmar i Kilijan Mbape

Francuska Vlada donijela odluku o prekidu prvenstvu

Zvanično - Paris Sen Žermen je novi stari šampion Francuske

Francuska fudbalska liga je danas i zvanično proglasila sezonu završenom, a Pari Sen Žermen prvakom.

PSŽ je tako treću godinu zaredom, a ukupno deveti put u istoriji osvojio titulu prvaka Francuske, prenosi Beta.

"Okončali smo sezonu i dodijelili smo trofej PSŽ-u", rekao je predsjednica lige Natali Boj de la Tur.

Ova odluka stiže nakon što je vlada Francuske ove nedelje saopštila da su do septembra zabranjena masovna okupljanja, zbog čega se neće nastaviti profesionalni sport, pa samim tim ni fudbalski šampionat.

Većina prvoligaških klubova odigrala je 28 od 38 utakmica, a uoči prekida Pari Sen Žermen je bio prvi na tabeli sa 12 bodova više od drugoplasiranog Marseja, uz meč manje.

Marsej se kvalifikovao za Ligu šampiona, trećeplasirani Ren će u kvalifikacije za najelitnije takmičenje, dok će Lil u Ligu Evrope.

Lion, koji je u trenutku suspenzije takmičenja bio sedmi na tabeli, prvi put posle dvije decenije propustiće neko evropsko takmičenje.

Iz Lige 1 ispadaju Amjen i Tuluz, dok će u prvoligaško društvo od sledeće sezone Lorjen i Lens.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.