Kriza vlasti u Budvi: Crnogorska poručila prvom čovjeku Opštine da je sam sebe razriješio
Marko Carević

Carević im odgovorio da ne ruše boljega od sebe

Kriza vlasti u Budvi: Crnogorska poručila prvom čovjeku Opštine da je sam sebe razriješio

Budvu trese politička kriza - Crnogorska je predala inicijativu za smjenu prvog čovjeka tog grada Marka Carevića jer je, kako tvrde, prekršio koalicioni sporazum, ali i zakon smjenjujući njihove kadrove u lokalnoj upravi. Carević, s druge strane, kaže da je radio sve po zakonu, i poziva Crnogorsku da ne ruše boljeg od sebe. Za smjenu Carevića neophodna je apsolutna većina od 17 odbornika u lokalnom parlamnetu, a inicijativu je potpisalo 16 odbornika.

Na adresu Skupštine opštine Budva prije podne stigla je inicijativa Crnogorske za smjenu prvog čovjeka grada Marka Carevića.Iz Crnogorske navode da je Carević prekršio više članova koalicionog sporazuma,a nezakonito je, kako kažu, smijenio i kadrove te partije zaposlene u lokalnoj samoupravi. Zato za njega imaju jasnu poruku.

"Mi smo te doveli, mi ćemo te i smijeniti. Ne zato što si pripadnik neke partije ili zbog vjerske i nacionalne pripadnosti, nego samo zato što ne radiš po zakonu", poručio je Vladimir Bulatović iz Crnogorske.

"On je krenuo na naše ljude srpom i kosijerom sa namjerom da nas razriješi, razvrši kako bi on rekao. Sam je sebe razriješio. Prvi čovjek Budve, međutim tvrdi da nije radio ništa mimo koalicionog sporazuma i zakona", kazala je Anđela Ivanović iz Crnogorske Televiziji Crne Gore.

Carević optužuje Crnogorsku da se vodi isključivo privatnim interesima i da na silu želi da prekraja volju građana. Odgovorio je i na prozivke te partije da je zahvaljujući njihovim glasovima izabran za predsjednika.

"Oni mene nijesu doveli, već ja njih. Nijesu bili izborna volja građana.Pozivam ih, nemojte da rušite boljeg od sebe, učite od njega, pridružite mu se, stvarajte bolje vrijednosti i radite u interesu građana, ovo nije u interesu građana", kazao je Carević, Televiziji Crne Gore.

Za smjenu Carevića neophodna je apsolutna većina odnosno 17 odbornika. Inicijativu Crnogorske potpisalo je njih 16. Tri iz Crnogorske,11 iz DPS-a, jedan iz SD-a i nezavisni poslanik Stevan Džaković. Inicijativu nije potpisao odbornik DPS-a Gojko Ljubanović.

Iz DPS-a kazali su nam da se neće oglašavati o inicijativi Crnogorske.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković kaže da je podržao inicijativu kako bi pokušao nesto da promnijeni u Budvi.

"Incijativu sam potpisao kao očajnički, posljednji mogući potez koji vidim da na ovaj način skrenem pažnju na svu bestijalnost, besramlje i svu zaludnopst uspostavljanja ovog izbornog zakona i sistema u Crnoj Gori", navodi on.

Po zakonu sjednica Skupština mora biti zakazana 30 dana od podnošenja inicijative.

U Crnogorskoj kažu da imaju kvalifikovanu većinu i vjeruju da će njihova inicijativa dobiti zeleno svijetlo Skupštine. 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.