Interpol: Tokom izolacije droga stiže na kućnu adresu uz dostavu hrane
ilustracija

Interpol: Tokom izolacije droga stiže na kućnu adresu uz dostavu hrane

Interpol je danas upozorio na novi način rada švercera koji koriste službe za dostavu pica radi transporta droge ili oružja u zemljama gdje je uvedena izolacija zbog pandemije korona virusa.

Španska policija je početkom aprila uhapsila sedam osoba, preobučenih u kućne dostavljače koji su u stvari isporučivali kokain i marihuanu biciklom, motociklom ili automobilom, navodi se u saopštenju Interpola čije je sjedište u Lionu.

Droga je bila sakrivena u torbama za dostavu, precizira Interpol koji je upozorio 194 zemlje članice ove međunarodne organizacije na nov način djelovanja trgovaca narkotika, prenosi Beta.

Pored Španije, te metode su primjenjivane i u Irskoj, Maleziji i Velikoj Britaniji, a dostavljači su donosili kokain, marihuanu, ketamin i ekstazi.

Policija je u Irskoj pronašla osam kilograma kokaina i dva komada vatrenog oružja koji su bili sakriveni u kartonima pice.

"Kriminalci nastavljaju da se prilagođavaju svijetu koji je uzdrman pandemijom korona virusa", rekao je zvaničnik Interpola koji ističe važnost da se upozori policija na ove nove načine šverca droge.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.