Budva: Od sedam uhapšenih, šest maloljetnika, osumnjičeni za krađe, kršenje mjera
ilustracija

Budva: Od sedam uhapšenih, šest maloljetnika, osumnjičeni za krađe, kršenje mjera

Budvanska policija je lišila slobode sedam lica, od kojih šest maloljetnika, zbog sumnje da su izvršili krivična djela teška krađa, teška krađa putem pomaganja i podstrekavanja, kao i krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za sprječavanje opasne zarazne bolesti.

Sumnja se da su se u stanu kod M.K. (36) okupljala maloljetna lica D.I. (17), L.J. (16), R.S. (15), S.K. (16), B.I. (14) i S.K. (14), a suprotno izrečenim mjerama za sprječavanje širenja novog koronavirusa - saopštila je Uprava policije.

"Takođe se sumnja da su D.I., L.J., R.S. i S.K. (16) odlazili iz toga objekta i izvršavali krivična djela iz imovinskog kriminaliteta, a potom se vraćali u isti stan gdje su dijelili otuđene predmete." - kažu iz policije.

Protiv M.K. je, kako se navodi u saopštenju, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa putem pomaganja i on je lišen slobode.

Sumnja se da je krivično djelo teška krađa putem podstrekavanja izvršio maloljetni D.I. i protiv njega je podnijeta krivična prijava uz koju je priveden nadležnom tužiocu.

"Takođe, podnijete su krivične prijave i lišeni su slobode L.J., R.S. i S.K. (16) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa, kao i dva krivična djela sitna krađa u produženom trajanju na štetu maloprodajnih trgovinskih objekata u Budvi.Osim toga, budući da su se u stanu sa izvršiocima gore navedenih krivičnih djela nalazili i S.K. (14) i B.I., protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.", zaključuje se u saopštenju policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.