Nikšić: Pretresima pronađena droga, pancir, municija...
Nikšić

Procesuirana dva lica

Nikšić: Pretresima pronađena droga, pancir, municija...

Policija je u Nikšiću procesuirala dva lica, A.A. (22) i M.R. (49) zbog zloupotreba opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja.

Policija je u Nikšiću, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda, izvršila pretres porodične kuće i iznajmljenog stana koje koristi lice A.A. (22).

"Pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje kao i 35 pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuane, ukupne mase oko 40 grama. Obaviješten je tužilac koji je naložio da se protiv A.A. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, uz koju je priveden tužiocu na dalju nadležnost.", saopštila je Uprava policije.

Osim toga, nikšićka policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice L.R. (27) i pronašla jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuane ukupne mase oko 10 grama, kao i određeni broj komada municije različitog kalibra.

"Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je municija i pancir vlasništvo M.R. (49), srodnika L.R., te su na navedene okolnosti prikupljena obavještenja na zapisnik od ovih lica.Upoznat je nadležni državni tužilac koji se nakon vještačenja predmetne municije u Forenzičkom centru Danilovgrad izjasnio o kvalifikaciji krivičnog djela, te je protiv M.R. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.Osim toga protiv M.R je podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba opojnih droga.", stoji u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.