Bivši defanzivac Engleske Trevor Čeri preminuo u 72. godini
Trevor Čeri

Bivši defanzivac Engleske Trevor Čeri preminuo u 72. godini

Posle Normana Hantera koji je preminuo od korona virusa, svijet je napustio i Trevor Čeri.

Bivši defanzivac Engleske Trevor Čeri umro je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Lids. Čeri je karijeru započeo u svom rodnom klubu, Hadersfild Taun, a takođe je igrao i za Bredford.

Ima i 27 nastupa za Englesku, a bio je i kapiten na jednom meču u svom predposlednjem nastupu.

"Lids Junajted je šokiran i duboko rastužen viješću da je legenda kluba Trevor Čeri iznenada i neočekivano preminuo 72. godini",  navodi se u izjavi kluba.

Čeri je preminuo manje od dvije nedjelje nakon smrti bivšeg kolege iz Lidsa, Normana Hantera.

Čeri je prošao sve kategorije Hudersfilda, ali se 1972. prebacio na Eland Road za 100.000 funti nakon što je Taun ispao iz prve divizije Engleske.

Bio je dio ekipe iz Lidsa koji je titulu osvojio 1973-74,  a Čeri im je pomogao da se plasiraju u finalu Evropskog kupa 1975, a kapiten je postao 1976, iste godine kada je debitovao za Englesku na meču protiv Velsa.

Poslednji nastup za Gordi Albion imao je kao zamjena protiv Španije na Evropskom prvenstvu 1980, prenosi Telegraf.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.