Direktor SZO saziva odbor za vanredna zasijedanja
Tedros Adhanom Gebrejesus

Prvo zasijedanje od 31. januara

Direktor SZO saziva odbor za vanredna zasijedanja

Glavni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) saopštio je da će danas da okupi stručnjake odbora za vanredna stanja kako bi tri mjeseca nakon proglašenja globalne zdravstvene opasnosti od koronavirusa procijenili razvoj pandemije.

Suočen s kritikama da je UN-ova agencija sa sjedištem u Ženevi loše reagovala na pandemiju virusa SARS-CoV-2, Tedros Adhanom Gebrejesus je još jednom podsjetio na sve mjere koje je SZO preduzela od januara te je objavila da će "ponovno da sazove odbor za vanredna stanja kako bi procijenili razvoj pandemije", prenosi Index.hr

Posebno oštre kritike stižu iz Sjedinjenih Država koje su s 400 miliona dolara godišnje bile najizdašniji donator sve dok predsjednik Donald Tramp nije prekinuo finansiranje SZO. 

Ovo je prvi put od 31. januara, nakon proglašenja globalne opasnosti zbog širenja koronavirusa izvan Kine, da Tedros Adhanom Gebrejesus ponovo saziva odbor za vanredna stanja.

On tvrdi da će SZO da dokaže "transparentnost " u svom djelovanju te je opet pozvao na "jedinstvo na nacionalnom nivou i solidarnost na globalnom nivou" jer virus može da nanese više političke, ekonomske i društvene štete od bilo kojeg terorističkog napada".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.